LUBUK EMAS

LUBUK EMAS

Untuk RareFounders semua, jika kita berniaga online dan target market kita adalah wanita, berumur kurang 40 tahun, in general the best platform untuk diserang adalah Instagram.

Bagaimana dengan Facebook ? Facebook masih efektif kerana Facebook adalah social media paling aktif di Malaysia namun kita perlu faham aktif di Facebook tidak sama dengan aktif di Instagram

Kerana itu juga cara iklan di Facebook tidak boleh sama dengan Instagram. Untuk kali ini kita cerita dahulu tentang instagram.

Dalam instagram pula terpecah kepada 2 bahagian :
Feed
Instastory (Lubuk Emas)

Salah satu LUBUK EMAS yang ada didepan mata kita adalah INSTASTORY. Kenapa ?
a. Instastory mempunyai engagement yang tinggi,
b. Masih tak sesak dengan iklan
c. Iklan yang nak dibuat mudah, tak perlu copywriting panjang panjang
d. Senang buat iklan tak nampak macam iklan.

Tak ramai yang ambil kesempatan sementara Instastory masih belum sesak dengan iklan baik ambil peluang ini dulu.

Malah di dalam IG Business pada fungsi Insight, ada banyak statistik yang sangat bagus untuk instastory

Dari insight kita boleh tahu mana yang story
yang paling ramai orang nampak
yang mana yang orang suka
yang mana yang orang menyampah
yana mana yang menyebabkan orang follow kita
dan macam-macam lagi.
Menarik kan.

Emas dah ada di depan mata, tapi ramai tak nak ambil

Siapa sini yang rajin tengok insight ? atau tak pernah peduli pun ?

Syibli Fakih