Food Photography

Regular price RM70.00 MYR Sale price RM50.00 MYR Save RM20.00 MYR
/

INFO KELAS 
Terbuka sepanjang masa!


Asal tengok jer lapar, asal tengok jer lapar, asal lapar jer tengok. Inilah kekuatan fotografi makanan yang hebat, foto itu akan menyampaikan rasa sedap makanan kepada semua yang melihat. Baru tengok di gambar dah terasa di dalam mulut.


Kelas wajib pergi bagi semua pengusaha makanan, homebaker, tokey restoren, dropshipper makanan, pelajar kulineri atau sesiapa sahaja yang merasakan perlu foto makanan yang cantik untuk melonjakkan perniagaan mereka.

Jangan risau kalau tiada kamera, dengan smartphone pun boleh menyertai kelas ini.
untuk kita pelajari teknik komposisi yang betul dalam industri ‘food photography’.  




APA YANG AKAN ANDA PELAJARI?
1. Teknik shoot gambar makanan
2. Composisi dan element dalam food photography
3. Teknik pencahayaan
4. Teknik angle yang terbaik
5. Penggunaan props dan background
6. Editing mudah menggunakan smartphone

 

MATLAMAT KELAS
Selesai kelas ini anda akan mahir dengan teknik mengambil gambar makanan yang nampak menyelerakan. 


PERALATAN YANG DIPERLUKAN
1. Smartphone
2. Artificial light (digalakkan)
3. Makanan (digalakkan)
4. Props - ingredients makanan tersebut (digalakkan)
5. Tapak plain yang boleh digunakan sebagai background (digalakkan)

 

MENGAPA ANDA WAJIB SERTAI KELAS INI 
1. Kelas dilakukan secara online, tak perlu nak keluar rumah.
2. Ada nota dan video Live bersama cikgu.
3. Boleh lihat siaran ulangan, jika tidak berkesempatan pada waktu yang ditetapkan.
4. Belajar secara ‘step-by-step’ dengan penyampaian yang mudah difahami.
5. Harga yuran kelas yang sangat berbaloi hanya RM70 SAHAJA.


PENDAFTARAN DAN PERJALANAN KELAS

1. Untuk mendaftar, tekan pada butang "add to cart" dan "check out".
2. Apabila anda sudah membuat bayaran, anda boleh semak email anda untuk link kelas. Anda akan menerima email resit bayaran dan email dari Saiful Nang Academy.
3. Anda boleh klik URL link yang diberikan untuk masuk ke kelas online.
4. Sila masukkan email dan kata laluan yang telah didaftarkan di website Saiful Nang Academy. Kemudian pilih kelas yang anda daftar untuk mengikuti kelas pada tarikh dan masa yang telah ditetapkan.
5. Setelah berjaya masuk ke kelas Live, sila baca panduan perjalanan kelas yang terdapat di bahagian Pengenalan.
6. Selepas kelas tamat, anda boleh sertai Community Group untuk sesi soal jawab bersama tenaga pengajar. Assignment atau pun task yang diberikan oleh tenaga pengajar juga boleh dihantar melalui ruangan itu untuk dikritik bagi penambahbaikan.
7. Jika terlepas sesi kelas live, tidak mengapa jangan risau. Anda masih boleh menonton semula video rakaman kelas dalam tempoh 30 hari.
8. Sebarang transaksi pembayaran yang telah dilakukan TIDAK AKAN DIKEMBALIKAN 

TESTIMONIAL