Smartphone Food Videography

Regular price RM140.00 MYR
/

INFO KELAS 
29 November 2020 (Ahad)  
9 am - 5pm (6 jam)


Sekarang ni hanya guna henfon pun boleh buat content video masakan viral macam Sugu Pavithra! Tak perlu nak susah-susah. Pakai henfon yang ada dalam poket dan boleh terus shoot. Hanya perlu tambah sedikit lighting dan beberapa props yang mudah nak jadi lebih cantik.

Jadi, tak kisahlah anda seorang home bakers, suri rumah atau kedai tepi jalan, semua dah mampu buat video viral dan jana pendapatan lumayan.


APA YANG AKAN ANDA PELAJARI?
1. Teknik shoot video makanan
2. Composisi dan element dalam food videography
3. Teknik pencahayaan
4. Teknik angle yang terbaik
5. Penggunaan props dan background
6. Editing mudah menggunakan smartphone


MATLAMAT KELAS '
Selesai kelas ini anda akan mahir untuk membuat food videography sendiri tanpa perlu mengupah videographer professional.        

PERALATAN YANG DIPERLUKAN
1. Smartphone
2. Artificial light (digalakkan)
3. Makanan (digalakkan)
4. Props - ingredients makanan tersebut (digalakkan)
5. Tapak plain yang boleh digunakan sebagai background (digalakkan)

     

MENGAPA ANDA WAJIB SERTAI KELAS INI  
1. Kelas dilakukan secara online, tak perlu nak keluar rumah
2. Ada nota dan video Live bersama cikgu
3. Boleh lihat siaran ulangan, jika tidak berkesempatan pada waktu yang ditetapkan.
4. Belajar secara ‘step-by-step’ dengan penyampaian yang mudah difahami
5. Harga yuran kelas yang sangat berbaloi hanya RM140 SAHAJA

     

PENDAFTARAN DAN PERJALANAN KELAS
1. Untuk mendaftar, tekan pada butang "add to cart" dan "check out".
2. Apabila anda sudah membuat bayaran, anda boleh semak email anda untuk link kelas. Anda akan menerima email resit bayaran dan email dari Saiful Nang Academy.
3. Anda boleh klik URL link yang diberikan untuk masuk ke kelas online.
4. Sila masukkan email dan kata laluan yang telah didaftarkan di website Saiful Nang Academy. Kemudian pilih kelas yang anda daftar untuk mengikuti kelas pada tarikh dan masa yang telah ditetapkan.
5. Setelah berjaya masuk ke kelas Live, sila baca panduan perjalanan kelas yang terdapat di bahagian Pengenalan.
6. Selepas kelas tamat, anda boleh sertai Community Group untuk sesi soal jawab bersama tenaga pengajar. Assignment atau pun task yang diberikan oleh tenaga pengajar juga boleh dihantar melalui ruangan itu untuk dikritik bagi penambahbaikan.
7. Jika terlepas sesi kelas live, tidak mengapa jangan risau. Anda masih boleh menonton semula video rakaman kelas dalam tempoh 30 hari. 
8. Sebarang transaksi pembayaran yang telah dilakukan TIDAK AKAN DIKEMBALIKAN 

TESTIMONIAL